Translate

niedziela, 3 maja 2015

Polędwiczki z kurczaka, w chrupiącej panierce

Mam dla was świetny przepis, na pyszne polędwiczki z kurczaka. Mięso jest delikatne w środku, ma nieprawdopodobny smak i otoczone jest pyszną chrupiącą panierką. Te polędwiczki smakują, tak jak te, w KFC, a nawet stwierdzam że są lepsze. Spróbujcie i zobaczycie, że zagoszczą na stałe w waszym menu. 



Mięso trzeba marynować. Im dłużej marynujemy mięso, tym nabiera większych głębi smakowych. Pamiętajmy, by kawałki mięsa smażyć na głębokim i dobrze rozgrzanym oleju.


Składniki:


  • 500 g polędwiczek z kurczaka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 jajko
  • mąka
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • przyprawa gyros
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie:


Jogurt przelewamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy i mieszamy. Mięso myjemy i osuszamy. Następnie posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Mięso wkładamy do marynaty jogurtowej, przykrywamy folią, Marynujemy dwie godziny. Rozgrzewamy olej na patelni. Mięso wyciągamy z lodówki. Kawałki polędwiczek obtaczamy w mące. Wrzucamy na gorący olej.

Twórca Smaku



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz